Life coaching

Életünk során néha szomorúan tapasztaljuk, hogy nem úgy mennek a dolgaink, ahogy igazából szeretnénk…

Úgy érzed,

  • nem ért meg a párod, vagy
  • már régóta vársz az Igazira,
  • túl sok a feszültség a munkahelyeden,
  • nem azt csinálod, amit szíved szerint szeretnél,
  • nem értitek egymást a szüleiddel,
  • valami betegséggel kinlódsz?

Ha változtatnál, de nem tudod, merre indulj, akkor segítek, hogy jobban megismerd érzéseidet, igényeidet, és nagyobb önismeretre szert téve, könnyebben megtaláld azt, ami amúgy is benned van!  A boldogságod, a nyugalmad, az örömöd az életedben kizárólag rajtad áll. Nem kell hozzá megváltoztatni az egész világot. Sőt!  Ha egy helyzeti nagyon bánt vagy feszít, dühít vagy elkeserít, alapvetően három dolgot tehetsz.

1) Megváltoztatod a ‘dolgot’:

felvállalod a konfliktust, kiállsz magadért, hangot adsz a vágyaidnak, igényeidnek. Igyekszel bevonni az érintetteket a változásba, hogy egy mindannyiótok számára kedvezőbb megoldást találhassatok. Itt kulcskérdés, hogyan tudod megnyerni a többieket az ügynek annak reményében, hogy utána mindenki elégedett lehessen az eredménnyel. Ehhez izgalmas  módszereket kaphatsz, nagyszerű kommunikációs eszközöket tanulhatsz, ami biztosan segíteni fog a változásban.

2) Megváltoztatod a hozzáállásodat:

megvizsgálod,  hogyan vagy benne Te a történetben, mivel járultál eddig hozzá, hogy a dolgok úgy alakultak, ahogy; mit tettél eddig azért, hogy a dolog jobb legyen? Megvizsgálod a helyzetet több – talán eddig ismeretlen – nézőpontból. Hátha vannak olyan szempontok, amiket eddig nem vettél figyelembe. Önismereted fejlesztésével, viselkedésed tudatosításával és egy új látásmód kialakításával azt fogod tapasztalni, hogy sokkal aktívabban és eredményesebben tudsz jelen lenni az életedben.

3) Továbblépsz:

ha az előző két lehetőség minden szívvel-lélekkel való igyekezeted ellenére nem vezetne eredményre, még mindig ott a harmadik: itt az ideje, hogy búcsút mondj néhány dolognak, ami eddig  elvezetett, elkísért az utadon.  Egy kapcsolatnak, ami már nem épít és táplál tovább; munka, amiben már nem tudsz kiteljesedni; a hely, ahol már nem érzed magad jól. Számot vetsz és csomagolsz: elengeded, ami már nem szolgál többé. Magaddal viszed mindazt az örömöt, tudást és tapasztalatot, amit eddig kaptál és segítségedre lehet abban, hogy az előtted álló lehetőségeket minél jobban kihasználd és boldogságban, bőségben élhesd az életed.

Move on coaching

Mottóm ehhez az úthoz egy angol szólás-mondás:

“A múlt már történelem, a jövő még rejtély, a jelen pedig egy ajándék!”

Élj vele! A jelen nagyszerű lehetőség!  Változtatni itt és most – ebben tudok neked segíteni.  Várlak szeretettel!

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift.  That’s why we call it ‘the present’.”